Så får du fler bloggbesökare - 7tips på proffsiga inlägg!!

Det mest grundläggande knepet för att få fler bloggbesökare till din blogg är egentligen självklart – skriv riktigt bra bloggposter med innehåll som intresserar många. På så sätt kommer folk som uppskattar dina grymma inlägg ge dig länkar från sina egna bloggar och sprida dina posterna på sociala nätverk. Som en följd av detta får dina proffsiga inlägg också en bra position i sökmotorerna.
 

Skriv om det som intresserar dig!

Ett tips som är standard i sådana här sammanhang är att skriva inlägg om det du själv tycker är kul och intressant. Att till exempel starta en blogg med syftet att tjäna pengar om något alldagligt ämne, säg försäkringar, som du innerst inne inte bryr dig om, är dömt att misslyckas.

Skriv i stället om något som väcker ditt eget intresse. Då blir det lätt att hitta nytt material, samtidigt som dina bloggbesökare också kommer märka att du brinner för ämnet.

Lös andras problem!fler-bloggbesökare

En bra sak att tänka på innan du publicerar ett inlägg som är tänkt att ge dig mycket besök är att fråga dig själv om dina läsare lär sig något av att läsa texten. Om en läsare känner att han fått ut något av din bloggpost är chansen nämligen stor att han tipsar sina polare om den på exempelvis Twitter, och vips får du fler bloggbesökare. 

Självklart kan du ibland skriva poster med lite mindre läsvärde som exempelvis en nyhet – omväxling behövs också. Men tänk på att då och då försöka skriva ett kanoninlägg för att hålla kvar dina läsare.

 

7 tips för proffsiga inlägg – och fler bloggbesökare

  1. Fundera ut ett aktuellt/intressant ämne
  2. Sätt en spännande rubrik
  3. Gör texten lättläst (styckeindelning, underrubriker)
  4. Infoga passande bilder, alternativt videos
  5. Tänk en smula på sökmotoroptimering
  6. Korrekturläs texten och redigera stavfel
  7. Sprid inlägget (Facebook, Twitter, Pusha)

 

 
 

 


Kommentarer
Linda säger:

bra tips

Svar: Tack det betyder så mycket att ni gillar dem!<3
Maria Olsson

2013-11-21 | 16:11:25
Bloggadress: http://www.nattstad.se/Lindalinnros

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback